Avui el Pare Pelegrí ha renovat el Vot del Poble

Avui el Pare Pelegrí ha renovat el Vot del Poble

Avui el Pare Pelegrí ha renovat el Vot del Poble. Prop de 1.700 de pelegrins acompanyen avui el Pare Pelegrí en el seu periple per mantenir viva la tradició i renovar el Vot del Poble. En total, 1.675 pelegrins -767 homes i 908 dones- han aprofitat el bon temps i la coincidència de la diada amb el cap de setmana per fer el recorregut que separa Tossa de Santa Coloma de Farners. Vuitanta pelegrins -37 homes i 43 dones- fan descalços els 40 quilòmetres de l’itinerari que evoca cada 20 de gener la prometença feta fa segles a Sant Sebastià per alliberar la vila de la pesta.

Segons la llegenda, el Pare és la representació de tot el poble de Tossa. Quan la pesta va caure sobre la vila, els tossencs van demanar la intercessió a Sant Sebastià, prometent-li que anirien perpètuament en pelegrinatge fins a la seva capella més propera. L’epidèmia va desaparèixer i els vilatans van complir el seu vot, fins que anys després van demanar autorització a l’església per enviar un sol representant fins a Santa Coloma, el Pare Pelegrí.

Com és tradició, el nom del Pare s’ha mantingut en secret fins aquest mateix matí, quan s’ha donat a conèixer en la celebració de la missa del Cantar a l’església de Sant Vicenç. Aquest any, l’escollit ha estat Lluís Soler Capdevila, un empresari hoteler de 43 anys, casat i amb una filla. Un cop presentat i celebrada la missa, s’ha traslladat la imatge de Sant Sebastià fins a la capella dels Socors de Tossa.

Llavors sí, el Pelegrí ha començat el recorregut amb els pelegrins fins a Santa Coloma i, s’ha dirigit als assistents quan ha arribat a Terra Negra, al límit del terme municipal. Entre els devots que fan el pelegrinatge hi ha l’alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich.

Passada la 1, s’ha fet el tradicional recompte dels acompanyants sobre el pas de la riera, mentre el Pare Pelegrí els anava entregant el distintiu que acredita la seva participació en el Vot del Poble. Després de parar-se a dinar a mig camí, als Terrassos, l’expedició continuarà per fer el darrer tram fins a la capella de Sant Sebastià.

Finalment, els caminants arribaran a la capella de Santa Coloma, ben entrada la tarda, per resar el rosari i fer complir el vot. La primera jornada de la festivitat acabarà amb el Pare visitant el temple, i demà emprendrà el camí de tornada cap a Tossa.

Share:
Related Post

Deixa un comentari