Ruta senderisme Cami de Ronda Nord un camí “arran de mar”

Ruta senderisme Cami de Ronda Nord un camí “arran de mar” a Tossa de Mar

Tossa de Mar disposa d’un patrimoni de natura que alberga dins dels seus espectaculars i escarpats penya segats un dels tresors més bonics, verges i apreciats del nostre municipi en particular i de la Costa Brava en general, “els Camins de Ronda”.

Petits trams de camins i corriols que se entrellacen entre penya segats i petites cales a través de petits trams esquitxats de petits desnivells, per poder caminar el major temps possible “arran de mar”. L’olor a salabror d’aigua marina mes als aromes que desprenen es nostres romanís i flor de farigola seran els valors afegits al traçat, que ens acompanyaran durant el trajecte. Diferents èpoques de l’any ens regalaran diferents perspectives d’un mateix escenari. Els verds esmaragdes del mar Mediterrà de l’estiu, es tornaran blaus plom a la tardor e hivern, que acaronaran es verds pins i suros nascuts entre escletxes de roca massissa estampats sobre el teló que formen els núvols i la llunyana línia de l’horitzó.

Tot un autèntic luxe per fer gaudir tots els nostres sentits a través de la caminada.

Des de Can Tonet aquest any et brindem una gran novetat, i es que aquest any gràcies a la feina feta per l’Àrea de Medi ambient de l’ajuntament de Tossa de mar, podrem transitar per un nou tram del camí de Ronda Nord.

Fins a dia d’avui el camí de ronda nord ens conduïa des de el seu inicia a Tossa, per finalitzar a Cala Pola. Per seguir direcció Sant Feliu el traçat es desviava per anar a buscar el camí de gran recorregut, el conegut GR-92.

Aquest any i sota les indicacions del nostre experimentat guia, en Josep, tenim l’oportunitat de poder inaugurar el tram” Tossa – Sant Feliu” Un “camí de Ronda arran de mar” a través de la recuperació d’antics corriols que antigament feren servir els Tossencs per realitzar activitats com fer Carbó o practicar el “contraband” de Tabac. Camins que havien quedat en desús a causa de la desaparició d’aquestes activitats. Aquest any 2018 s’han a condicionat i arreglat petits trams que entrellacen antigues vies entre algunes de les Cales més maques de la nostra costa Brava. Cales com “Futadera”, “Cala del Sr. Ramón o de la Corcollada”, “Vallpregona” o els “esculls i la Cala de Canyet”.

Fer el camí de ronda nord entre Tossa i Sant Feliu es tota una experiència “arran de mar” consta de tres parts o etapes ben definides que es poden realitzar seguint diferents fórmules. Podent fraccionar les etapes en tres, o be si el nostre nivell es alt, podent realitzar-lo tot d’una tirada.

Lloc: Can Tonet.

Etapa 1. Tossa de Mar – Salionç. (6’6km). 2:30h.

Sortint desde Can Tonet aquesta primera etapa transcurrirà entre. petites vies que ens conduiran fins a trobar Cala Salionç situada en direcció Nord, passant per llocs tan bonics com poden ser “Es Penyol d’Arenys”, “Es Mirador de Sant Jaume”, L’infern en Caixa, “Cala Bona”, “Cala Pola”, “Cala Futadera”, “Es cap des Pentiné”, “Puig S’agulla” tot passant ”pes Garrofers de l’Arumir” o es mirador “des suro de l’amo”.

Etapa 2.  Salionç – a Canyet. (4,5Km).

En aquest segon tram sortirem de “Cala Salionç” per la “Platja de la Corcollada” o “Cala del Sr. Ramón” (nudista). El Tram final fins arribar a la platja de Canyet el passarem per un camí construït sobre roques i que va fins els anomenats, “Esculls de Canyet” una localització molt bonica pero que cal certa precaució per ser visitada.

Etapa 3. De Canyet – a Sant Feliu.(5km).

Canyet-hermita de Sant Telm (final). Des de l’ermita de Sant Telm fins a St Feliu es un tram 1,5km d’enllaç de traçat urbà per arribar a la població de Sant Feliun de Guixols.

Al final i en funció de l’época de l’any, desde Sant Feliu tindrem la oportunitat de tornar a bord d’uns petits “creuers” molt coneguts a la zona que comuniquen les petites poblacions de la nostra Costa Brava per vía marítima. Bonic trajecte de tornada en el qual podrem revivir les vistes avanç trepitjades, ara des de mar.

Senderisme a Tossa de Mar Costa Brava

També et pot interesar les nostres altres Rutes de Senderisme de Hotel Can Tonet de Tossa de Mar ha preparat per a tu:

Ruta Senderisme Puig de ses Cadiretes

Ruta Senderisme Els Moltons

Ruta Senderisme de Sant Ponç

Ruta Senderisme de Banys de Bosc