Ruta Es Moltons

Es Moltons es un indret a Tossa que queda situat al Nord de la vila.

Entre “es mirador de Sant Jaume” i “Es Coll des Sastre” queda una petita carena muntanyosa formada per petits turons, amb una alçada màxima de 226m, anomenada “Sa serra des moltons”. Aquesta zona era utilitzada a finals de segle passat com a zona de pastura per donar de menjar a “nes moltons”, que es com s’anomenaven els ramats de Xais vinguts de França i part del Pirineu, en època d’hivern quan els seus prats quedaven coberts per la neu. Posteriorment s’utilitzaren també per la fabricació de Carbó, creant així, una sèrie de petits camins de curt recorregut coneguts també com a “camins des Carboners”. Petits i enrebessats corriols que conduïen fins a les petites explotacions carboneres no gaire allunyades de la població. A dia d’avui la indústria carbonera a desaparegut, i amb ella, molts dels camins i senders que han quedat, a dia d’avui, amb desús.

Des de Can Tonet t’oferim la possibilitat de poder recorre aquest antic traçat de vistes espectaculars sobre la Costa brava, i podent gaudir d’una visió fantàstica de la nostra ja icònica bahia en particular.

En funció del nostre nivell tècnic i el nostre nivell físic, proposem un mateix traçat per dos finals diferents.

  • Baixant per “Es pedaç”:

 

Recorregut amb un inici de trajecte suau tot seguint la llera de “Sa Riera de Tossa”, per anar pujant de cota sense grans desnivells per arribar a el “mirador des Pedaç”. En aquesta primera proposta, es baixarà per el turó “des Pedaç” i anirem a buscar el tram final del camí de ronda nord per arribar a Tossa per “la mar menuda”.

 

  • Baixant per la Roca “d’en Puignau”:

 

Recorregut que comparteix el mateix traçat que l’anterior fins a arribar al “Mirador d’es Pedaç”. Aquí seguirem pujant un tram més, on ens submergirem totalment a la “serra des Moltons” enfilant un camí sense sortida, que ens conduirà a enllaçar amb un corriol de petites dimensions que ens exigirà portar un calçat adequat a caminades. El corriol que ens portarà al cim la “la Roca des Puig Nau” (226m) o coneguda també com a “roca de l’elefant”. Des de aquest punt gaudirem d’una visió espectacular amb una de les estampes més boniques de Tossa. La nostra icònica bahia amb La vila i les seves muralles cap al sud, la vall que provoca la riera de Tossa, camí cap al mar al nostre Oest, “Cala bona” i “Cala pola” al costat Est, i amb la “Punxa de Sant Grau”  i la majestuositat del “massís de cadiretes” a l’extrem nord.

Aquí s’inicia el tram de descens on serà oportú seguir les indicacions del nostre Guia, en Josep. Baixarem per un petit corriol abrupte i de poc trànsit, que ens conduirà directament fins a “nes Coll des Sastre”. D’aquí s’anirà a buscar la “Cala Pola”, per agafar aquí un tram del camí de Ronda Nord, fins arribar a Tossa.

 

SORTIDA: 9.00h

ARRIBADA: 14:00h.

Km. Entre 10 i 13km

Senderisme a Tossa de Mar Costa Brava

També et pot interesar les nostres altres Rutes de Senderisme de Hotel Can Tonet de Tossa de Mar ha preparat per a tu:

Ruta Senderisme Puig de ses Cadiretes

Ruta Senderisme Cami de Ronda Nord

Ruta Senderisme de Sant Ponç

Ruta Senderisme de Banys de Bosc