Ruta Puig de ses Cadiretes

MASSIS DE CADIRETES.

Ruta senderisme Cadidetes Tossa de Mat Can Tonet turisme familar. Cadiretes es el nom amb el que es bateja el cim més alt de la nostra vila i que dona nom també al “massís de Cadiretes”, situat dins de la serra de l’Ardenya. Lloc referencial i d’obligada visita si el que més t’atrau es gaudir de caminar a través d’un paisatge totalment Mediterrani amb  unes vistes de l’autentica Costa Brava. Caminada tenyida per els verds, marrons i blaus de la biodiversitat pròpia formada per boscos replets d’alzines sureres, boscos de romaní, brucs, Roures o Arboços que ens esquitxaran de petites gotes vermelles, grogues i verdes per els seus fruits en època de floració. Tot això sobre el fons teló del blau Mar Mediterrani al fons. Per pujar als seus 518m d’alçada, o farem a través d’una sèrie de pistes pronunciades i serpentejants amb zones de forts desnivells que ens pujaran al seu cim amb poc més de 7 km. El recorregut passa per llocs de gran interès local com es “Es coll des Sastre”, “Mare de Déu de Gràcia”, “Es pins del Bisbe” o una obligada parada en plena ascensió al mirador natural format per grans roques apilades de “Montllor Petit”. Mirador que gaudeix de una de les perspectives més boniques de la nostra vila quedant nos la vessant marítima del massís de cadiretes, sota els nostres peus.

Un cop arribats al cim coronarem a través d’un petit corriol fins arribar a Cadiretes, on arribarem al majestuós mirador situat a 518m. Des de aquest lloc podrem divisar una estampa fantàstica del nostre terme municipal amb vistes cap a l’interior, podent veure Can Mundet, es termes de Llagostera, la ciutat de Girona, Cassà de la selva, part del Montseny o les illes formigues de l’Estartit.

El descens el podem fer per diferents itineraris en funció de la nostra capacitat física modificant així tant el quilometratge com la durada de l’activitat.

Si el que ens agrada es sortir-nos dels “itineraris convencionals” de pistes obertes, podrem baixar Pel “pla de ses pinyaques” per visitar la petita “cova de ses Rates” i arribar a la “Plaça de les armes”. Un cop arribats aquí, enfilarem un petit camí que en poc més de deu metres tornarem a gaudir d’un petit mirador natural des d’on es podrà gaudir de una altre fantàstica i poc coneguda vista de la nostra vila, podent reconèixer  la nostra estimada i coneguda bahía amb el cap de Tossa al fons.

Aquí comença un descens molt tècnic i sinuós que necessitarà d’un rigorós ordre dins la ruta donat que aquest tram passa per un corriol molt estret i de terreny rocós que requerirà d’un cert coneixement tècnic.

Per el contrari, si no volem optar per l’opció del corriol, tenim diferents itineraris menys tècnics però que tenen un quilometratge més llarg.

Ruta senderisme Cadidetes Tossa de Mar

DURADA: Mínim 3h 45min Màxim 5h.

KILOMETRES: Mínim 15 Km. Màxim 20km Baixant per “Vall de Roc”.

Hora de sortida: 9:30

Lloc: Can Tonet.

Senderisme a Tossa de Mar Costa Brava

També et pot interesar les nostres altres Rutes de Senderisme de Hotel Can Tonet de Tossa de Mar ha preparat per a tu:

Ruta Senderisme Cami de Ronda Nord

Ruta Senderisme Els Moltons

Ruta Senderisme de Sant Ponç

Ruta Senderisme de Banys de Bosc