Ruta de Sant Ponç o de les herbes Medicinals de Tossa

Ruta de Sant Ponç. “Ses herbes medicinals”.

De tothom es sabut que a cada zona geogràfica del món es troben remeis naturals a petites dolències quotidianes a partir del coneixement  dels propis recursos que l’ entorn ens ofereix. Tossa no es una excepció i mitjançant la nostra biodiversitat local de caràcter Mediterrani , hem aprés a com treballar els nostres propis recursos aprofitant les propietats que ens brinden plantes autòctones com el Romaní, la Farigola, la Murtra o el Llaurer. Són el que nosaltres anomenem “Es tresors de Cadiretes”.

A Can Tonet us oferim la possibilitat de descobrir ”es nostres Remeis” a través dels sentits i descobrir algunes d’aquestes propietats “medicinals” que els nostres avis i besavis feien servir per fer  front a petites molèsties quotidianes com podien ser problemes estomacals, inflamacions locals,  mals de cap, marejos entre d’altres, o com aquestes plantes s’han acabat integrant a la gastronomia local sent ingredients principals en uns o condiments en d’altres.

Tot això dins d’una caminada a través d’un itinerari magnífic que ens portarà a conèixer llocs tan bonics com el camí que ens portarà  fins l’antic Mas de “Can Coure” . Passarem al costat d’ antigues vinyes de “Ca L’Aragay” fins al mas “Cal Rull” i arribar al “pla de Sant Benet” amb la seva ermita amb el mateix nom i una explotació càrnica familiar que cria i ven el seu producte sent un producte càrnic totalment local o de Km 0 . En aquesta ubicació estarem custodiats per petits turons com son “Puig Pollastre” o les muntanyes de “Vilademont”.  La tornada es farà seguint tota l’estona la riba de Sa Riera de Tossa que guarda una gran riquesa forestal dins del seu trajecte.  Visitarem “Sa Rasclosa de Sant Benet”, i veurem els camps llaurats de “Mas de Ferro”  replets de Plataners  per arribar al “pla de Sant Eloi” amb l’antic “Camí dels enamorats”.  Passar per davant del “Molí Vell” per arribar de nou a Tossa.

Vine a Can Tonet a realitzar la nostra sortida-taller, on gaudirem de la possibilitat d’interaccionar amb el medi  i conèixer les plantes sobre el mateix terreny i saber quina olor fan, on neixen i quin gust tenen. Després treballarem les plantes  sota les indicacions del nostre guia particular, en Josep, que ha recuperat antigues maneres de treballar aquest “petit gran”  llegat Tossenc que encara a dia d’avui podem utilitzar per afrontar petites dolències diàries.

TALLER “DES REMEIS”:

Alcohol de farigola i romaní per fer fregues.

Infusió de Oli d’oliva i Romaní o farigola per les amanides i menjars.

SORTIDA: 10:00h.

ARRIBADA: 14:00h.

Taller: Inici 17:30h – 19:00h.

10 Km entre anada i tornada

Senderisme a Tossa de Mar Costa Brava

També et pot interesar les nostres altres Rutes de Senderisme de Hotel Can Tonet de Tossa de Mar ha preparat per a tu:

Ruta Senderisme Puig de ses Cadiretes

Ruta Senderisme Cami de Ronda Nord

Ruta Senderisme Els Moltons

Ruta Senderisme de Banys de Bosc